Понеділок, 13.05.2024, 15:42
Головна Реєстрація
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наша адреса:
20400, Черкаська обл., м.Тальне, вул.Соборна, буд.45 
Номер: (04731) 3-09-42 
E-mail: upszn19@ukr.net
Начальник управління:
Маринченко
Тетяна
Іванівна
Новини

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 »

Міністерство соціальної політики України планує перевести оформлення субсидій та інших видів соціальних допомог в електронну форму. Про це сьогодні на брифінгу в Кабінеті Міністрів України повідомив Міністр Павло Розенко.

Розенко презентував електронну систему, покликану спростити для громадян насамперед  призначення житлових субсидій.

Спрощення процедури призначення субсидій відбуватиметься шляхом автоматизованої підготовки і первинної реєстрації документів, які подаються громадянами в електронному чи паперовому вигляді.

Електронна адреса, за якою можна попередньо оформити і подати документи: https://subsidii.mlsp.gov.ua .

«Для попередньої реєстрації документів у електронному вигляді достатньо підтвердити адресу своєї електронної пошти», - поінформував Міністр.

Підготовка документів до подання у паперовому вигляді дає заявнику змогу коректно заповнити, зберегти заяву і декларацію для подальшого особистого звернення до місцевого органу соціального захисту населення.

Полегшити заповнення документів на субсидію покликані підказки, які заявник отримає від електронної системи. А у разі, якщо громадянин припуститься помилки, система поінформує його про необхідність її виправити.

Планується, що пілотний проект з попередньої реєстрації звернень по субсидії буде реалізовано у Києві й Вінниці, після чого дію системи буде пошир ... Читати далі »

Переглядів: 366 | Додав: upszn19talne | Дата: 26.10.2015 | Коментарі: (0)

За підсумками кампанії з призначення та перерахунку субсидій, у грудні цього року, Міністр соціальної політики України Павло Розенко на засіданні Уряду ставитиме питання щодо притягнення до відповідальності, аж до звільнення з посад, тих керівників обласних і районних адміністрацій, які не налагодили нормальним чином процес оформлення субсидій і саботували у себе в області чи районі реформу системи субсидій. Про це Міністр заявив в інтерв’ю „Укрінформу”.

„Є скарги на те, що в регіонах по три-чотири місяці люди не можуть оформити субсидії, є скарги на черги, на хамство та неуважність окремих посадовців. І мене обурюють факти, коли деякі місцеві чиновники замість того, щоби нормально організувати процес оформлення субсидій у себе в районі чи області, починають розповідати про те, що винен у цьому міністр чиУряд”, - сказав він.

„Такі керівники отримають належну оцінку своїй бездіяльності як з боку Кабінету міністрів, так і з боку Президента України. Підтримка таких жорстких дій у мене є і від Прем'єра, і від Президента. Якщо людина завалить процес оформлення субсидій в області, то буде відповідати по повній. Для мене авторитетів тут немає, інтереси простих людей для мене понад усе”, - наголосив глава Мінсоцполітики.

Водночас Міністр вкотре закликав українців оформлювати субсидії. ... Читати далі »

Переглядів: 380 | Додав: upszn19talne | Дата: 26.10.2015 | Коментарі: (0)

Міністр соціальної політики України Павло Розенко оголосив про звільнення керівництва центрального апарату та обласних підрозділів Державної служби зайнятості.

„Я підписав наказ про звільнення керівників центрального апарату Держслужби зайнятості та директорів обласних центрів зайнятості”, - повідомив Міністр на нараді за участю представників центрального апарату та територіальних підрозділів Служби.

За словами Міністра, нове керівництво буде обиратися на відкритому конкурсі. 

„Найближчим часом буде затверджене положення на проведення конкурсу на заміщення вакантних посад. Це буде публічний і прозорий процес відповідних кадрових змін”, - зазначив він.

За словами Розенка, аналогічний наказ буде підписаний і щодо звільнення районних керівників центрів зайнятості.

„Сьогодні ми даємо старт тотальному оновленню всієї служби зайнятості. Паралельно із кадровими та структурними змінами по всій вертикалі Держслужби зайнятості, буде йти активний процес законодавчого реформування всієї системи зайнятості в Україні”, -підкреслив Павло Розенко.

Він також наголосив, що альтернативи реформі Держслужби зайнятості і створенню на її базі Національного агенства зайнятості немає. „Ресурс довіри до цієї структури вичерпаний. Аналіз останніх п’яти років її роботи показав системну кризу і необхідність докорінного реформування &ndash ... Читати далі »

Переглядів: 368 | Додав: upszn19talne | Дата: 07.10.2015 | Коментарі: (0)

23 вересня Урядом ухвалено рішення щодо подальшого спрощення і вдосконалення порядку призначення субсидій населенню.

Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів повідомив заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін.

За його словами, ці зміни напрацьовані Мінсоцполітики на підставі моніторингу практичного застосування оновленого механізму надання житлових субсидій, що діє з 1 травня ц.р. Мета ухвалення змін – скасувати низку факторів, які унеможливлювали чи гальмували процес призначення субсидій.

Рішенням Уряду врегульовано такі питання:

1. Скасовано необхідність обов’язкового оформлення особових рахунків на сплату послуг ЖКГ на особу, що звертається по субсидію. Відтепер субсидія призначатиметься одній із зареєстрованих у житлі осіб, незалежно від того, чи відкрито на неї особовий рахунок на сплату послуг.

Зокрема, орендарям житла субсидія призначатиметься без необхідності відкриття на них особових рахунків – лише на підставі договору оренди.

Дотепер орендарі не можуть оформити особові рахунки на себе, бо власники житла не дають відповідної згоди, що унеможливлювало призначення субсидій, зокрема, внутрішнім переселенцям.

2. Визначено вичерпний перелік документів, які враховуються комісією при ухваленні рішення про призначення субсидії з урахуванням лише осіб, що фактично проживають у помешканні. Скасовано необхідність обстеження ... Читати далі »

Переглядів: 391 | Додав: upszn19talne | Дата: 07.10.2015 | Коментарі: (0)

З метою допомоги підприємствам і організаціям у підготовці до осінньо-зимового періоду доводимо до відома керівників підприємств, організацій, установ, а саме:

           ТОВ „Навчальний заклад „Черкаський навчально-курсовий комбінат” організовує і проводить навчання з теплотехнічних професій:

- оператор котельні (газ, мазут);

- кочегар (машиніст) котельні (тверде паливо);

- апаратник хімводоочищення

- чистильник димарів, лежаків, топок.

Після закінчення навчання видається посвідчення державного зразка.

       У зв’язку з тим, що з 8 червня 2015 року набули чинності нові Правила безпеки систем газопостачання (НПАОП 0.00-1.76-15), відповідно до вимог Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та розпорядження територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області від 10.08.2015 з 28 вересня по 02 жовтня 2015 року проводиться позачергове навчання-семінар по нових Правилах.

Вартість навчання – 150 грн.

При комплектації групи від 10-15 осіб можливе проведення навчання на місцях.

До початку навчання необхідно надіслати заявку на навчання в Черкаський навчаль ... Читати далі »

Переглядів: 3332 | Додав: upszn19talne | Дата: 22.09.2015 | Коментарі: (0)

Результати оголошеного у березні ц.р. конкурсу зі створення робочих місць для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і населення Донецької та Луганської областей було представлено на прес-конференції, організованій ПРООН спільно з Державною службою зайнятості в рамках проектів «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» і «Економічне та соціальне відновлення Донбасу», що фінансуються Урядом Японії.

Переможці конкурсу – 73 організації (32 приватні компанії, 18 комунальних установ і 23 громадські організації) – створять понад 1500 робочих місць, повідомив керівник проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми ВПО в Україні»Руслан Федоров. Переселенці зможуть працювати у сфері послуг (інформаційні технології, торгівля, освіта) і на підприємствах інших видів діяльності. Зокрема, два університети працевлаштують 17 викладачів і професорів.

У Донецькій і Луганській областях працюватимуть понад 200 робітників у сфері благоустрою і відновлення пошкодженої інфраструктури регіону. Ніхто краще за самих вимушених переселенців не знає про проблеми переїзду й адаптації на новому місці, тому буде працевлаштовано 100 соціальних робітників, які надаватимуть соціально-психологічну допомогу ВПО.

... Читати далі »

Переглядів: 369 | Додав: upszn19talne | Дата: 10.09.2015 | Коментарі: (0)

Міністр соціальної політики України Павло Розенко заявив, що дострокове підвищення соціальних стандартів стало можливим внаслідок спільної роботи Президента, Уряду та Верховної Ради України щодо реалізації реформ.

„9 місяців тому, коли формувався і ухвалювався Державний бюджет на 2015 рік, незважаючи на те, що в ньому було зафіксоване підвищення соціальних стандартів з грудня 2015 року, мало хто вірив, що таке підвищення буде можливим. 9 місяців тому це було занадто амбітне завдання. І на сьогодні спільна робота всієї влади в Україні по реалізації тих реформ, які були заплановані, дали можливість говорити про те, що у нас з’явилася можливість збільшити соцстандарти вже з вересня цього року”, - сказав він під час розширеного засідання Кабінету Міністрів України за участю Президента України та Голови Верховної Ради України.

„Це конкретний результат реформ, основною метою яких для нас є підвищення якості і рівня життя наших співгромадян”, - наголосив Розенко.

Міністр соціальної політики нагадав, що з 1 вересня 2015 року заплановане зростання усіх соціальних стандартів у середньому на 13%. Загалом же, внаслідок збільшення прожиткового мінімуму, зростуть понад 80 видів соц ... Читати далі »

Переглядів: 404 | Додав: upszn19talne | Дата: 10.09.2015 | Коментарі: (0)

Законом України від 28.12.2014 року № 76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» внесені зміни до Законів України в частині надання пільги окремим категоріям громадян з урахуванням доходів сім’ї. Відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 р. № 389 затверджено порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї ( набирає чинності 01 липня 2015 року).

Надання пільги на оплату житлово-комунальних послуг окремим категоріям громадян з урахуванням доходів сім’ї поширюється на осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою згідно із Законами України:

 «Про міліцію» - звільнені зі служби за віком, хворобою або вислугою років працівники міліції, особи начальницького складу податкової міліції, особи рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої системи; діти (до досягнення повноліття) працівників міліції, осіб начальницького складу податкової міліції, рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої системи, загиблих або померлих у зв’язку з виконанням службових обов’язків, непрацездатні члени сімей, які перебували на їх утриманні;

  «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали вна ... Читати далі »

Переглядів: 393 | Додав: upszn19talne | Дата: 14.08.2015 | Коментарі: (0)

ДЕРЖАВНІ СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ ТА ДОПОМОГИ В 2015 РОЦІ      

 

1. Статтею 7 Закону України „Про Державний бюджет на 2015 рік” установлено, що у 2015 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня – 1 176 гривень, з 1 грудня – 1 330 гривень та для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення:

дітей віком до 6 років: з 1 січня – 1 032 гривні, з 1 грудня – 1 167 гривні;

дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня – 1 286 гривень, з 1 грудня – 1 455 гривні;

працездатних осіб: з 1 січня – 1 218 гривень, з 1 грудня – 1 378  гривня;

осіб, які втратили працездатність: з 1 січня - 949 гривень, з 1 грудня – 1 074 гривень.

Враховуючи зазначене, у 2015 році розміри деяких видів державної допомоги становитимуть:< ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Додав: upszn19talne | Дата: 13.08.2015 | Коментарі: (0)