Четвер, 09.05.2024, 09:44
Головна Реєстрація
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наша адреса:
20400, Черкаська обл., м.Тальне, вул.Соборна, буд.45 
Номер: (04731) 3-09-42 
E-mail: upszn19@ukr.net
Начальник управління:
Маринченко
Тетяна
Іванівна
Новини

13:41
Щодо змін у порядку надання субсидій населенню

З 1 травня 2018 року впроваджено новий порядок надання субсидій!!!

27 квітня 2018 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1022», якою викладено порядок надання житлових субсидій у новій редакції (набрала чинності з 01.05.2018 року).

З урахуванням прийнятих змін з травня поточного року субсидія призначається двічі на рік – у травні на неопалювальний період з 1 травня по 30 вересня і у жовтні на опалювальний період з 16 жовтня по 15 квітня).

З 1 травня 2018 р. призначення житлової субсидії здійснюється лише після подання нових заяви і декларації, якщо у складі домогосподарства є:

  • внутрішньо переміщені особи (мають можливість оформити субсидію без договору оренди житла – лише на підставі заяви і декларації, з зазначенням складу домогосподарства);
  • особи, члени сім'ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства (якщо чоловік або дружина отримувача субсидії чи осіб, з урахуванням яких призначалась субсидія, зареєстровані за іншою адресою);
  • особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);
  • особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають (тобто субсидія призначалася на підставі рішення комісії, без врахування до складу сім'ї таких осіб);
  • сім'ям, в яких відбулися зміни у складі сім'ї.

Крім того, заяву та декларацію необхідно подати сім'ям, які звертаються за отриманням субсидії на тверде паливо та скраплений газ.

ДОПОВНЕНО ПЕРЕЛІК УМОВ,
ЗА ЯКИХ СУБСИДІЯ НЕ ПРИЗНАЧАЄТЬСЯ

До внесення змін субсидія не призначалась у разі якщо будь-хто із складу домогосподарства впродовж 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії здійснив купівлю на суму, що перевищує 50 тис. гривень.

Внесеними змінами доповнено перелік умов за яких субсидія не призначається.

З травня 2018 року на право призначення субсидії також впливає не лише купівля/оплата послуг на суму понад 50,0 тис. грн. впродовж 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, а і набуття в інший законний спосіб (отримання в спадщину, в дар тощо) права власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку на суму понад 50 тис. грн.

Слід звернути увагу, що вказані умови також поширюються на членів сім'ї особи із складу домогосподарства, яка звернулася за призначенням субсидії.

Крім того, субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо:

  • загальна площа квартири перевищує 120 кв. м., індивідуального будинку - 200 кв. м. (крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також багатодітних сімей, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування);
  • будь-хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства має у володінні автомобіль, якому менше п'яти років, крім мопеда та автомобіля, наданого органом соціального захисту населення;
  • у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку, в яких відсутні доходи, або доходи менше мінімальної заробітної плати, та дані особи не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії. Виключенням є особи, які в період за який враховуються доходи, навчалися за денною формою навчання або навчалися в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, або отримували пенсію, стипендію, державну допомогу;
  • домогосподарство, має наявну прострочену понад два місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг або заборгованість з оплати обов'язкової частки платежу за житлово-комунальні послуги, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.).

В останньому випадку субсидія призначається з початку опалювального (неопалювального) сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості протягом двох місяців з початку такого сезону, в іншому випадку — з місяця, наступного за тим, в якому документально підтверджено сплату заборгованості.

Крім того, рішенням комісії може бути призначено субсидію у таких випадках: на понаднормову площу житла (збільшену не більше ніж на 30 % від соціальної норми) непрацюючим непрацездатним особам; за фактичним місцем проживання за наявності договору оренди житла; за фактичним місцем проживання внутрішньо переміщеним особам.

За наявності вищевказаних обставин субсидію може бути призначено за рішенням комісії виходячи з конкретних обставин, що склалися.

Рішення про призначення (відмову в призначенні) субсидії в таких випадках приймається комісією на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Житлову субсидію за рішенням комісії не може бути призначено у двох випадках:

  • у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку, в яких відсутні доходи, або доходи менше мінімальної заробітної плати, та дані особи не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і такі особи перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії;
  • загальна площа квартири перевищує 120 кв. м. індивідуального будинку - 200 кв.м.

ЗМІНЕНО ПІДХІД ПРИ РОЗРАХУНКУ ДОХОДІВ
ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ

До складу домогосподарства включаються особи, що зареєстровані і фактично проживають в житловому приміщенні.

Відтепер під час призначення субсидії враховуються доходи не лише осіб, яким призначається субсидія, але і членів їх сім'ї, у разі реєстрації (фактичного проживання) за іншою адресою. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

Для розрахунку житлової субсидії враховуються доходи членів домогосподарства, а також членів сім'ї особи із складу домогосподарства, які досягли 14-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються такі доходи. При цьому дохід у вигляді заробітної плати враховується після сплати податку на доходи фізичних осіб.

ПРО ЩО НЕОБХІДНО ПОВІДОМЛЯТИ ОРГАНИ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

Громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов'язаний протягом 30 календарних днів проінформувати управління соціального захисту населення про обставини для перерахунку призначеної житлової субсидії, зокрема:

  • зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства (орендар, внутрішньо переміщена особа — членів домогосподарства, які фактично проживають в житловому приміщенні (будинку), їх соціального статусу;
  • зміни у складі сім'ї члена домогосподарства;
  • зміну переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;
  • зміну переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;
  • зміну управителя, виконавця комунальних послуг, створення об'єднання;
  • наявність у володінні осіб з урахуванням, яких призначено субсидію, а також у членів їх сімей, транспортного засобу з дати випуску якого не минуло 5 років;
  • здійснення купівлі (набуття права власності у інший визначений законодавством спосіб)/ оплати послуг на суму понад 50 тис. грн. протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії (призначенням субсидії без звернення).

При цьому, у разі зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні осіб, складу сім'ї члена домогосподарства подаються нові заява та декларація.

Увага! громадянин несе відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.

У разі неповідомлення про вказані зміни надання субсидії припиняється і сума надміру перерахованої (виплаченої) житлової субсидії повертається до бюджету.

ЗМІНИ СОЦІАЛЬНИХ НОРМАТИВІВ

Також внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409, якими скасовано норму площі житла у розмірі 75 кв. м для домогосподарств, що складаються з однієї або двох непрацездатних осіб, переглянуто соціальні нормативи споживання газу
та електроенергії для опалення, а саме:

  • використання природного газу для індивідуального опалення – 4,5 м³ природного газу на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період (було 5,0 м³);
  • використання електричної енергії для індивідуального опалення - 30 кВт·г на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період (було 51 кВт·г).
     
Начальник   Т. Маринченко

 

 

 

Переглядів: 409 | Додав: upszn19talne | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar