Понеділок, 13.05.2024, 01:42
Головна Реєстрація
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Наша адреса:
20400, Черкаська обл., м.Тальне, вул.Соборна, буд.45 
Номер: (04731) 3-09-42 
E-mail: upszn19@ukr.net
Начальник управління:
Маринченко
Тетяна
Іванівна
Новини

15:49
Тальнівчани вшанували Героїв Небесної Сотні

  Серед Героїв Небесної Сотні, які віддали свої життя під час трагічних подій на Євромайдані, було п’ять синів Черкащини, один з них - наш земляк, Юрій Григорович Паращук.

  На вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні Указом Президента України було встановлено 20 лютого відзначати як День Героїв Небесної Сотні.

   В рамках заходів, приурочених цій сумній даті, в загальноосвітніх школах району були проведені лінійки пам’яті, тематичні уроки, мітинги-реквієми, патріотичні читання «Герої не вмирають», «Ми славимо героїв Небесної Сотні»,   районний конкурс учнівських творів на тему «Подвиг героїв Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні», в якому взяли участь 28 учнів.

   Вшануванню пам’яті загиблих Героїв був присвячений і концерт-реквієм «Небесні соколята», що відбувся 20 лютого у районному будинку культури. На концерт зібралася численна Тальнівська громада.    

  Декорації на сцені відтворювали атмосферу Євромайдану. Там же були розміщені фото усіх загиблих Героїв Небесної Сотні. Біля портретів наших земляків, які віддали життя за Україну під час Революції Гідності та в ході проведення антитерористичної операції на сході України, були запалені свічки, покладений хліб та квіти.

   Захід розпочався хвилиною мовчання.

     Перед очима присутніх пропливали кадри відео та фото, які нагадали усім про криваві, і водночас, героїчні події річної давнини. У виконанні кращих художніх  колективів та виконавців лунали пісні та поезія про подвиг учасників Революції Гідності та героїзм наших військових на сході України. «Я тебе дочекаюсь» -  пісню з такою назвою присвятила Олена Степова своєму чоловікові, який наразі воює на сході, та всім чоловікам, яких з нетерпінням чекають вдома рідні та близькі.

  Настоятель Свято-Петропавлівського храму протоієрей Михайло відслужив за всіма загиблими героями поминальну панахиду. Кошти, зібрані на концерті, були передані для надання  волонтерської допомоги нашим бійцям.

  Завершився захід спільним виконанням учасниками концерту та глядачами духовного Гімну України «Боже великий, єдиний».

Переглядів: 388 | Додав: upszn19talne | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar